Konferencja Food Automation w przyszłym roku

©

Udostępnij:

W Ciechocinku odbędzie się konferencja dedykowana branży przetwórstwa mleczarskiego. Tematem przewodnim spotkania ekspertów będzie „cyfryzacja i optymalizacja produkcji”.



AKTUALIZACJA: 27 października 2015:



KOMUNIKAT OD ORGANIZATORA: Z przyczyn niezależnych od Organizatora jesteśmy zmuszeni do zmiany terminu konferencji Food Automation, zaplanowanej na dzień 5-6 listopada br. Konferencja odbędzie się w okresie wiosennym 2016, a jej nowy termin zostanie podany wkrótce.

ORYGINALNA WIADOMOŚĆ:

Konferencja organizowana jest przez firmę Siemens pod opieką Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej oraz Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego. FOOD AUTOMATION odbędzie się wiosną przyszłego roku. Dokładny termin ma zostać podany wkrótce.

- Polska jest obecnie czwartym w Unii Europejskiej producentem mleka, po Niemczech, Francji i Wielkiej Brytanii. By przetwórstwo było efektywne, a biznes konkurencyjny, producenci zobligowani są do ciągłej optymalizacji i automatyzacji procesu produkcji – komentuje Łukasz Otta z firmy Siemens, jeden z pomysłodawców konferencji.

Na pierwszą edycję konferencji zaplanowaliśmy cztery panele dyskusyjne. Pierwszego dnia będziemy rozmawiać o rozwoju branży mleczarskiej w Polsce w perspektywie najbliższych lat oraz o efektywności procesów produkcyjnych. W drugim dniu poruszymy temat finansowania inwestycji w kontekście pozyskiwania funduszy unijnych oraz kwestię zarządzania zasobami i szkolenia kadry technicznej - dodaje.

Konferencja FOOD AUTOMATION  to płaszczyzna prezentacji osiągnięć naukowo-badawczych i wdrożeniowych w przemyśle przetwórstwa mleczarskiego. Uczestnictwo w wydarzeniu pozwala poznać najnowsze techniki i światowe technologie w tej branży, a także nawiązać kontakt z najważniejszymi jej przedstawicielami w Polsce. Podczas konferencji wystąpią autorytety o bogatym doświadczeniu, reprezentujący szanowane instytucje: praktycy i przedstawiciele środowiska akademickiego.

Organizator zaplanował także odbywające się równolegle warsztaty techniczne dla inżynierów.

Do udziału w konferencji organizatorzy zapraszają:

  • osoby zarządzające przedsiębiorstwem
  • technologów i inżynierów produkcji, procesu produkcyjnego
  • osoby odpowiedzialne za planowanie inwestycji
  • kierowników utrzymania ruchu.


Partnerem Głównym konferencji jest firma ATER Logic. Partnerem Merytorycznym firma DB Energy. Partnerami konferencji są: Bitner, Lapp Kabel, Mlekomat, Schultz. 

Data i miejsce konferencji: wiosna 2016 roku, Ciechocinek, Hotel Villa Park****, http://www.villapark.pl/

Koszt uczestnictwa wynosi: 590 PLN netto. Koszt obejmuje udział w konferencji, materiały, wyżywienie oraz zakwaterowanie.

Więcej informacji oraz rejestracja: www.konferencja-foodautomation.pl

MM Magazyn Przemysłowy jest patronem wydarzenia.

Źródło: Materiał organizatora

Udostępnij:

Drukuj



MM




TOP w kategorii






Chcesz otrzymać nasze czasopismo?
Zamów prenumeratę
Zobacz również