Mobil SHC Grease 462 PF sprawdzi się w aplikacjach, gdzie występuje incydentalny kontakt smaru z żywnością. Nowy produkt jest zgodny z regulacjami dla żywności koszernej i muzułmańskimi przepisami Halal, a jego zbalansowana formulacja podwyższa niezawodność i zapewnia długą żywotność smaru. Mobil SHC Grease 462 PF wspiera podnoszenie produktywności i ogranicza częstotliwość prac serwisowych. Ograniczony w ten sposób kontakt człowieka z maszyna wpływa na poziom bezpieczeństwa w produkcji.

Mobil SHC Grease 462 PF jest częścią szerszej oferty olejów i smarów ExxonMobil dla branży spożywczej, która obejmuje produkty smarne z serii Mobil SHC Cibus. Te wysokiej jakości środki smarne są również certyfikowane przez NSF jako produkty klasy H1, dopuszczone do incydentalnego kontaktu z żywnością, oraz spełniają wymagania dla żywności koszernej i Halal.

Ponadto oleje Mobil SHC Cibus oferują szereg innych korzyści, w tym możliwość osiągnięcia znacznych oszczędności energii – do 3,6% w przekładniach oraz 3,5% w układach hydraulicznych. Oleje i smary ExxonMobil dla przemysłu pomagają zatem ograniczyć zużycie energii, ale mogą także zmniejszyć zużycie oleju za sprawą swojej długiej żywotności. Dzięki temu producenci opakowań papierowych mogą poprawić swoje referencje w zakresie zrównoważonego rozwoju, co dla wielu klientów jest istotnym czynnikiem na etapie wyboru dostawców opakowań.

- Duży procent arkuszy tektury służy do produkcji opakowań dla żywności i napojów. Dlatego ważne jest, aby w tekturnicach stosować smary NSF H1, dopuszczone do incydentalnego kontaktu z żywnością - podkreśla Inken Reuser, Offer Advisor na region EAME z ExxonMobil. - Mobil SHC Grease 462 PF spełnia ten wymóg bez powodowania strat dla ogólnej wydajności. To nasz najnowszy produkt w ofercie dla sektora spożywczego i ma wspierać producentów w podnoszeniu efektywności energetycznej, produktywności i ograniczaniu kosztów.

Źródło: ExxonMobil