Rejestracja na konferencję FOOD AUTOMATION rozpoczęta

Siemens

Efektywność energetyczna przedsiębiorstw produkcyjnych będzie jednym z tematów konferencji branży spożywczej, której druga edycja odbędzie się w Łodzi w dniach 23-24.03.2017 r. Do udziału w wydarzeniu zapraszają firma Siemens oraz Polska Federacja Producentów Żywności.

Podczas konferencji zaprezentowane zostaną obowiązki nakładane na zakłady produkcyjne ustawą o efektywności energetycznej w kontekście możliwych do osiągnięcia korzyści produkcyjnych oraz kosztowych. Poruszony zostanie także temat tracingu, jako narzędzia pozwalającego na ograniczanie strat oraz wątek robotyzacji.

Organizatorzy zaplanowali cztery bloki tematyczne: efektywność energetyczna, audyt automatyzacji przedsiębiorstw, bezpieczeństwo żywności oraz bezpieczeństwo zakładów produkcyjnych.

- Przemysł spożywczy jest jednym z głównych filarów polskiej gospodarki, a nasz kraj jest jednym z największych eksporterów żywności w Europie. Aby jedynym atutem w konkurowaniu z zagranicznymi firmami nie były jedynie niskie koszty pracy, konieczne jest ciągłe doskonalenie i unowocześnianie procesu produkcyjnego – mówi Łukasz Otta z firmy Siemens. – Poza wymaganiami stawianymi przez rynek, zakłady produkcyjne muszą sprostać również wymaganiom prawnym – stąd blok tematyczny poświęcony efektywności energetycznej, w którym omówione zostaną korzyści wynikające z ustawy obowiązującej od 1 października 2016 r. To szansa dla przedsiębiorców, szczególnie tych z sektora MŚP, którzy elastycznie mogą podchodzić do oczekiwań i zmian płynących z ich otoczenia biznesowego. Udział w spotkaniach branżowych jest doskonałą okazją do zgłębienia tego tematu oraz poznania najlepszych praktyk – dodaje.

Partnerem Strategicznym konferencji jest Polska Federacja Producentów Żywności. Partnerem Głównym konferencji jest firma ATER Logic, Partnerem Branżowym firma ASKOM. Partnerami konferencji są firmy: Automatech, DB Energy, Hamilton, KUKA, Schulz Infoprod, Stesar, Tauron Sprzedaż.

Do udziału w konferencji organizatorzy zapraszają osoby zarządzające przedsiębiorstwami, dyrektorów technicznych oraz osoby odpowiedzialne za planowanie inwestycji.

Koszt uczestnictwa w konferencji to 790 zł netto za udział z noclegiem w pokoju jednoosobowym, 690 zł netto za udział z noclegiem w pokoju dwuosobowym oraz 500 zł netto za udział bez noclegu. Uczestnicy konferencji mają zapewniony udział w konferencji, materiały konferencyjne, wyżywienie oraz zakwaterowanie zgodne z wybranym typem uczestnictwa.

Konferencja odbędzie się w hotelu Holiday Inn **** w Łodzi.

Więcej informacji i rejestracja: www.konferencja-foodautomation.pl

MM Magazyn Przemysłowy jest patronem medialnym tej konferencji.

Źródło: Siemens

O Autorze

MM Magazyn Przemysłowy jest międzynarodową marką medialną należącą do holdingu Vogel Communications Group. W ramach marki MM Magazyn Przemysłowy wydawane jest czasopismo, prowadzony jest portal magazynprzemyslowy.pl oraz realizowana jest komunikacja (różnymi narzędziami marketingowymi) w przemysłowym sektorze B2B.

Tagi artykułu

MM Magazyn Przemysłowy 4/2024

Chcesz otrzymać nasze czasopismo?

Zamów prenumeratę